POLITICI EDUCAŢIONALE ŞI INIŢIATIVE PENTRU CREŞTEREA PERFORMANŢELOR

 
Autor (i): Flavia Caia, Cristina-Nicoleta Caranica
 
JEL: P36, M15, L84
 
Cuvinte cheie: piaţa forţei de muncă, strategia de afaceri, business intelligence, managementul performantei academice
 
Abstract:

Conform estimărilor Gartner, datorită diversificării, vitezei şi volumului de date, pānă īn 2015 va fi o cerere globală de 4.4 millioane profesionişti pentru analiză īn timp real a datelor din surse cu structuri diferite, dar numai o treime din cerere va fi īndeplinită.

Scopul acestui studiu este să identificăm posibile soluţii pentru rezultate academice īmbunătăţite in domeniul IT, avānd īn vedere politicile de gestionare a timpului, conţinutul şi motivaţiile studenţilor, ca şi tendinţele īn strategii de afaceri. Aceste propuneri sunt orientate spre satisfacerea cererii de specialişti IT.

Cercetarea este compusă din două părţi: prima explorează caracteristicile pieţei forţei de muncă IT din Romānia, īn timp ce a doua investighează politicile educaţionale academice care pot duce la atenuarea deficienţelor şi atingerea de performanţe superioare.

Deficienţele sunt identificate printr-o serie de cercetări şi analize statistice bazate pe baze de date la nivel naţional, adoptānd o abordare cantitativă. Politicile propuse sunt susţinute de un model de flux dezvoltat avānd īn vedere activitatea, motivaţia, trăsăturile şi rezultatele studenţilor, măsurate şi analizate cantitativ.

 
Articol: Fisier PDF