SISTEME DE MANAGEMENT DE CONŢINUT (SMC) OPEN-SOURCE PENTRU WEBSITE-URI

 
Autor (i): Marinela Lăzărică, Florin Dediu
 
JEL: L17, L86
 
Cuvinte cheie: software open source, sistem de management de conţinut - SMC
 
Abstract:

Firmele au nevoie de aplicaţii flexibile, adaptabile schimbărilor dinamice ale mediului de afaceri modern, au nevoie de mai mult control asupra costurilor softului, siguranţă şi încredere în softul achiziţionat şi implementat, au nevoie de libertate faţă de furnizorii de software, faţă de licenţe etc. Soluţia a constat în aplicaţiile open source, iar tehnica open source a dovedit deseori că poate furniza software de calitate, constituind o provocare pentru vechile modele de dezvoltare şi de mentenanţă.

Primul sistem de management al conţinutului a fost anunţat la sfârşitul anilor ’90. Oferta actuală de astfel de sisteme software este variată, iar fiecare are propriile caracteristici. Acest fapt impune o analiză comparativă a sistemelor viabile în scopul alegerii celui mai potrivit obiectivelor impuse.

În acest context, lucrarea de faţă exemplifică modul de utilizare a unui sistem de management de conţinut open source, şi anume WordPress, în dezvoltarea unui site de conţinut având ca domeniu de interes design-ul web si analizează caracteristicile acestuia. 

 
Articol: Fisier PDF