COMUNICAREA PRIN WEBSITE-URI REALIZATĂ DE PRIMĂRIILE MUNICIPIILOR PITEŞTI, BRĂILA ŞI RÂMNICU-VÂLCEA

 
Autor (i): Elena, Enache , Cristian, Morozan
 
JEL: M31, Z18
 
Cuvinte cheie: administraţie publică, comunicare, on-line, Internet, website.
 
Abstract:

Comunicarea are un rol esenţial în relaţiile socio‑economice şi cultural-ştiinţifice, de calitatea acesteia depinzând în mare măsură succesul în raporturile dintre indivizi, dintre colectivităţi. Din ce în ce mai mult, în zilele noastre, comunicarea se bazează pe dezvoltarea Internetului, un suport gigant cu caracter informaţional care leagă mii de reţele locale, mijlocind contactul a milioane de oameni din întreaga lume.

Internet-ul este un vârf al comunicării: o lume în care transmiterea informaţiilor  nu costă aproape nimic, în care distanţa este irelevantă şi în care orice cantitate de informaţii este accesibilă. Pentru ca acest nou mijloc de comunicare să-şi atingă scopul este la fel de accesibil pentru un amator, dar şi pentru un profesionist al informaticii.

Lucrarea îşi propune să analizeze în ce măsură instituţiile publice locale (respectiv primăriile din Municipiile Piteşti, Brăila şi Râmnicu-Vâlcea) au înţeles importanţa comunicării prin Internet, care facilitează interacţiunea cu publicul extern şi caută soluţii în acest sens, una dintre acestea fiind website-ul.

 
Articol: Fisier PDF